ECC-19/ Everything Can Change Etkinliğimiz Sona Erdi

Everything Can Change / ECC-19 Ekranlarınızda!
6 Nisan 2020

İşletme ve Ekonomi Topluluğu (BANMEC) olarak üç gün süren ECC-19 / Everything Can Change Türkiye’nin ilk, en büyük ve uzun soluklu 3 gün süren 11 konuşmacıdan oluşan online etkinlik (webinar) gerçekleştirdik.

Küresel salgın Covid-19 ve bu pandemik salgının ekonomiye, lojistiğe ve diğer sektörlere karşı etkisinin anlatıldığı ve 11 konuşmacının yer aldığı  ECC-19, 13-14-15 Nisan’da Cisco Webex altyapısıyla ekranlardaydık.

İlk gününde;

13 Nisan’da ilk oturumun konuğu Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Kurul Üyesi Hakan Yurdakul oldu ve “Dünya’da ve Türkiye’de Kriz Ekonomisi” konusundan bahsetti

İkinci oturumda, “Türkiye’de Deniz Ticareti ve Limanlar” konusuyla İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Meclis Başkanı Kürşat Bal yer aldı. Bal, Türkiye’de denizcilik odaklı lojistik hizmetlerinin şu anda Covid-19’dan dolayı sorun yaşasa da salgın bittikten sonra aynı şekilde çalışacağını, lojistik sektörünün Covid-19 sonrasında en hızlı toparlanan sektör olacağını söyledi.

Üçüncü oturumda ise HerGünÖğren Kurucusu İnanç Ayar, “Bireysel Liderlik” konusuyla liderliğe bakış açısını değiştirdi.

Günün son oturumunda ise Ussal Danışmanlık Yönetici Ortağı Ussal Şahbaz, “Koronavirüsün Ekonomik ve Sayısal Etkileri” konusundan bahsederek günü noktaladı.

İkinci gününde;

Etkinliğin ikinci gününün ilk konuğu olan Microsoft Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç, “Dijital Dönüşümün Getirdiği Fırsatlar” konusuyla bizlerleydi.

İkinci oturumun konuğu Akademisyen, Yazar, Anlam Arayıcı ve SAP Pazarlama Direktörü Erdem Aksakal, “Beyaz Yaka ve Dijital Dönüşüm” konusundan bahsederek izleyicilere eğlenceli ve öğretici anlar yaşattı.

Üçüncü oturumun konuğu Aselsan İK Sistemleri Geliştirme Müdürü Nazmi Boşça, “Krizi Geleceğe Çevirmek” konusuna değindi. Aselsan olarak kriz döneminde savunma sanayi olarak solunum cihazlarına verdikleri destek ile krizlerin getireceği fırsatlarda en yararlı şekilde ülkeye destek olmaktan bahsetti.

Günün son konuğu Karel CTO Yaman Tunaoğlu, Covid-19 sonrası iş yaşamında beklenen değişiklikleri açıkladı. Ayrıca Karel’in yeni kuşak çalışanlarının özellikle yeni mezun veya genç çalışanlarının öneminden bahsedip firmalarında onların deneyimlerine ve fikirlerine önem verdiklerini dile getirdi.

Son gününde;

Etkinliğin son gününde ilk oturumun konuğu Turkcell CMO Ömer Barbaros Yiş oldu. Pazarlamanın geçmişi ve bugününden bahseden Ömer Barbaros, iyi bir pazarlamacının önce kendi çevresini incelemesini önerdi. Firma müşteriyi değil, müşteri firmayı yönetmeli ve müşteriye karar verme hakkını sağlamalı diyerek oturumunu noktaladı.

İkinci oturumda ise Ekonomist Emre Alkin koronavirüsün ekonomiye etkileri konusuyla gençleri aydınlattı. Virüsün otomotiv sektörünü fazlasıyla etkilediğine değindi.

Etkinliğin son günü son oturumunda ise Papara CEO’su İlker Diker yer aldı. Diker, dijital dünyada nakitsiz toplum konusuyla nakit paranın kullanımının gün geçtikçe azalacağını ve salgından sonra toplumların nakit paraya ilgisinin azaldığından bahsetti.

3 gün 4 oturumdan oluşan büyük online etkinlik ECC-19, öğrencilerin ve çalışanların büyük ilgi ve katılımıyla okulumuzun ilk kez uzun soluklu süren online etkinliği oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir